Juz od tygodnia zawitalo do nas lato.W nocy wysokie temperatury do 17 st.C,a w dzien piekne slonce i bardzo cieplo do 24-25 st.C.
--------------
Niedziela zapowiadala sie pieknie wiec poszlismy na poludniowy spacer ( ja,moj maz i Kuba ).Nogi zaprowadzily nas nad Ren.Cudne widoki i tlumy ludzi.
--------------
Tym co dopiero pierwszy raz do mnie zajrzeli musze napisac ,ze moje miasto Wesseling lezy w zachodnich Niemczech nad pieknym i zarazem groznym Renem,w Nadrenii Polnocnej - Westfalii.Wesseling byl dawna dzielnica Kolonii ale kilka lat temu stal sie oddzielnym miastem.Liczy sobie ok.36.000 mieszkancow.Ma 4 dzielnice : Mitte,Berzdorf,Keldenich i Urfeld.Jest to jedno z najbogatszych miast Niemiec.Duzy osrodek przemyslu chemicznego .To tutaj miesci sie jedna z najwiekszych rafinerii ropy naftowej na swiecie.
To tyle informacji.
-------------
Poniewaz nasze miasto jest bogate ciagle cos sie tu robi.Teraz odnawiaja cale nabrzeze rzeczne.A juz mozna podziwiac na nowo zrobiony park nad Renem zw.Rheinpark ( na zdjeciach ).
Cudne miejsce.Tam wlasnie spedzilismy milo czas.
Z jednej strony na zdjeciach widac nasza rafinerie,a z drugiej Bonn- dawna stolice Niemiec.Po Renie plywaja barki przewozace rozne towary.Sa to nietylko niemieckie barki ale rowniez holenderskie,belgijskie i nawet szwajcarskie.
Kilka lat temu byla tu wielka powodz i caly ten piekny park znalazl sie pod woda.Teraz odnowiono go i jest jeszcze piekniejszy.:)))