Holandia …… kraj dla wielu ludzi malo interesujacy.Nie ma gor,duzo kanalow.Slabo znamy tez historie tego kraju.Wydaje sie wiec ze nie ma co ogladac.I to jest blad.
Mieszkam blisko granicy z Holandia i moge zapewnic,ze to kraj bardzo interesujacy,o ciekawej historii i cudownych miejscach do zwiedzania,z pieknymi ogrodami zoologicznymi i rozrywki dla dzieci.Chetni moga uprawiac rozne sporty wodne wlasnie na tych “ malo ciekawych kanalach “ i jeziorach.Mnogosc pieknych sciezek rowerowych zacheca do wypraw rowerowych cale rodziny.A ci ktorzy uwielbiaja zwiedzanie moga obejrzec 19 wiatrakow Kinderdijk wpisanych na liste UNESCO; kto uwielbia kwiaty moze zawitac do cudownego ogrodu Kaukenhof,polozonego na kilku hektarach.Kto uwielbia zamczyska moze zajechac i spedzic cudowny dzien w Hoensbroek.Kto zas lubi nature moze odpoczywac na cudownych campingach w ciszy i spokoju.
POLECAM !!! Holandie bo jest to jedna z perelek Europy.
………………………………..........
Sa jeszcze wakacje,Mamy ochote na obcowanie z przyroda.Jedziemy wiec na nasz ulubiony camping w holenderskim Olburgen.
Niewielki Camping polozony nad kanalem.Obok znajduje sie rezerwat ptakow wodnych,niewielki port,plac zabaw dla dzieci,basen z podgrzewana woda,pole do mini golfa,kawiarnia,restauracja i maly sklepik.No i nie mozna zapomniec o sciezkach dla pieszych i rowerzystow ,ktore wija sie wsrod lak i pastwisk.Dzieki temu mozemy obcowac z przyroda :-)
Fajne miejsce.Jezdzimy tam co roku.
Pobyt nasz trwa trzy dni.Ceny nie sa zbyt wygorowane.
Za auto z namiotem,dostep do pradu i 3 osoby placimy : 49,50 €.
No i odpoczywamy : ksiazka,basen,mini golf,lowienie ryb i ….. nasze ulubione spacery.
A oto kilka zdjec z naszego pobytu.
Dla chetnych :
www.doradobeach.nl